• 19 MAYIS’A 15 MİLYONLUK ATIK SU YATIRIMI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, 19 Mayıs ilçesinin atık su sorununu çözmek için 15 milyon liralık alt yapı yatırımı yapıldığını söyledi.

19 Mayıs ilçesi Biyolojk Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı çalışmalarına 6 ay önce başlandığını belirten Kamil Demircioğlu, "Su Kanalizasyon ve Alt Yapı Projeleri (SUKAP) kapsamında, 19 Mayıs ilçesinde yaptırılan Biyolojk Atıksu Arıtma Tesisinin yapım sözleşmesi İlbank Samsun Bölge Müdürlüğü ile SASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından 14 Eylül 2017 tarihinde imzalandı. Tesiste inşaat çalışmaları yoğun tempoda devam etmektedir. Tesis tamamlandığında 1 yıl işletme ve bakımı yüklenici firma tarafından yapılacaktır" dedi.

Projenin finansmanının yüzde 50'lik kısmının SUKAP kapsamında karşılandığının altını çizen Kamil Demircioğlu, "Kalan yüzde 50'si ise İlbank Genel Müdürlüğü bütçesi için ayrılan krediden sağlandı. Tesis tamamlandığında günde 2 bin 250 metreküp atık su arıtılacak. Biyolojk Atıksu Arıtma Tesisinin 1 Kasım 2018 tarihine kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Bu projenin tamamlanması ile birlikte 19 Mayıs ilçesinde atık su (kanalizasyon) sorununun çözüleceğini kaydeden Demircioğlu, "Tesisin ön arıtma (kum tutucu ve yağ tutucu) üniteleri ile derin deniz deşarj hattı ve derin deniz deşarj terfi istasyonu 2015 yılında yapıldı. Ayrıca 2015 yılında ilçenin kent merkezindeki Yeşilova ve Yukarı Engir Mahallelerine 20 kilometre kanalizasyon hattı döşenmiş olup, bu alt yapı yatırımlarına 8 milyon lira harcama yapıldı. 7 milyon liraya mal olacak olan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandığında, ilçedeki alt yapı yatırımlarına 15 milyon liralık harcama yapılmış olacak" şeklinde konuştu.

Kamil Demircioğlu, tesiste havalandırma havuzu, geri devir terfi merkezi, blower binası, Bİ-OP (anaerobik) tankı, trafo jeneratör binası, çamur susuzlaştırma binası, son çöktürme havuzu, Scada sistem odası, numune alma yapısı ve idare binasından oluşacağını, tabliye ve betonarme imalatlarının ise tamamlandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Atıksu Arıtma Dairesi Başkan Vekili Çevre Mühendisi Nihat Mıhçı ile proje kontrolörleri İnşaat Mühendisi Selçuk Tütüncüoğlu ve Çevre Yüksek Mühendisi Gaye Şenel Koç, inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yükleniyor